Dringend geld nodig om je dwangbevel te betalen

In dit artikel leggen we uit wat een dwangbevel is en wat je eraan kunt doen.
Een dwangbevel wordt door de overheid uitgevaardigd en is een schriftelijk bevel en gericht aan een particulier of bedrijf. Hierdoor krijgt de overheidsinstantie de mogelijkheid om een geldbedrag bij de een persoon te incasseren.
Een dwangbevel wordt het meest uitgevaardigd omdat mensen belastingschulden hebben openstaan.
Je krijgt eerst verschillende aanmaningen voordat een dwangbevel wordt uitgevaardigd. Er komt geen rechter aan te pas bij het uitvaardigen van een dwangbevel.
De deurwaarder kan beslag leggen op je spullen en heeft daarvoor toegang tot elke plaats in je huis
Als je weigert de deur open te doen als de deurwaarder langs komt dan kan de deurwaarder terug komen om toegang tot je woning te forceren met een slotenmaker.
De deurwaarder kan ook beslag laten leggen op de spullen van derden. Stel dat je een gezamenlijke bankrekening hebt met iemand (denk aan je partner) dan kan de deurwaarder ook daar beslag op leggen. De deurwaarder kan ook beslag leggen op je eigendommen die niet fysiek in je woning zijn; denk aan domeinnamen (als je websites hebt) maar ook aandelen, handelsnamen etc.

Dringend geld nodig om je dwangbevel te betalen en de oplossingen die je hebt:

1) Doe een beroep op je familie of vrienden en leen geld
Deze optie wordt het vaakst gedaan. Mensen die een dwangbevel hebben gaan eerst hun directe omgeving langs om snel aan geld te komen. In eerste instantie hun partner, daarna hun vrienden of familie (vaak ouders). Het is voor jezelf als je in deze situatie zit erg vervelend om aan te moeten kloppen bij anderen om geld te moeten lenen.

2) Plaats een oproep op internet
Een kleine groep mensen zit zo in de problemen dat zij op verschillende websites een oproep plaatsen om geld te mogen lenen. Denk aan startpagina, maar ook gespecialiseerde geld marktplaatsen. De mensen die dit doen claimen dat er veel oplichters actief zijn die via slinkse manieren geld proberen af te troggelen. Een constructie die vaak voortkomt is dat je een 0900 nummer moet bellen en dat je eerst een geldbedrag moet overmaken.

[ad#336×280-rechts]

3) Sluit een korte lening af
Steeds meer mensen die zich bedreigd voelen door een dwangbevel lenen het geld bij een financiele aanbieder die zich richt op de spoed lening. Deze aanbieders adverteren op internet en onderscheiden zich omdat ze een professionele website hebben, duidelijke contactinformatie zonder 0900 nummers en niet eisen dat je eerst geldbedragen overmaakt.
De spoed lening wordt ook wel minilening of korte lening genoemd. De tijd nodig voor het aanvragen van het krediet en het krijgen van het geld op je rekening zit (zeer) weinig tijd: het is mogelijk om na acceptatie door de kredietverstrekker het geld binnen een paar minuten (10 ongeveer) al het geld op je rekening te ontvangen.